Doclounge DLX: Urban Roots

Datum: Ons 29/02 2012
Kostnad: 50 Riksdaler

URBAN ROOTS (2011, 90 min, Engelskt tal/engelsk textning)
REGISSÖR: Marc MacInnis

TID: 19.00 Filmen börjar 20.00. ENTRÉ: 50 kr plus medlemskort (gratis).

MER: Kvällen är ett samarbete med Omställning Växjö. Filmsnack med inbjudna gäster kommer handla om omställning, hållbar mat och stadsodling i Växjö.

OM FILMEN
URBAN ROOTS är en dokumentär som berättar historien om den spontana uppkomsten av stadsodling i Detroit. Staden har till stora delar ödelagds på grund av bilindustrins kollaps och lider av stora ekonomiska, sociala och ekologiska problem. En liten grupp hängivna medborgare har startat en urban miljörörelse med potential att förändra inte bara en stad som kollapsat, utan ett helt land i omställningskris.
I URBAN ROOTS får vi möta hängivna stadsbor som arbetar outtröttligt för att uppfylla sin vision om hållbart odlad mat i en stad där människor inte har tillgång till riktiga råvaror utan är begränsade till ett livlöst utbud av snabbmatskedjor och mini-marts som säljer hel- och halvfabrikat. Folket i Detroit har tagit sig an den enorma uppgiften att ändra på detta, och att förstå deras historia är att förstå hur vi kan förändra för oss alla. Urban Roots är en historia som avslöjar att det bästa i oss kan segra i de svåraste av tider, och på de svåraste ställen. Denna växande rörelse av urbana jordbrukare förändrar människors sätt att tänka på mat -och på livet. Män som Henry Ford, William Durant och Lee Iacocca byggde Detroit en gång i tiden, men nu krävs det viljestarka, självlärda urbana jordbrukare för att ställa om och rädda staden. En inspirerande, chockerande, aktuell och hoppfull film!

Varmt välkomna!

Se trailern HÄR:”http://vimeo.com/22102417”