Kajsa Grytt

Datum: Ons 28/12 2011
Kostnad: 140 Riksdaler

Dörrar kl 20, på scen 21. Förköpsbiljetter finns att köpa dels digitalt på just din dator HÄR. Efter konserten är konsertbesökare välkomna att stanna till diskodansen, se separat punkt.

Kritikerrosat album och turné land och rike runt. 2011 var året då Kajsa Grytt kom tillbaka med besked. Och hon väljer (efter viss övertalning) att avsluta det med en solokonsert här på Kafé de luxe!

Efter en lång karriär som en av landets mest beundrade och respekterade artister slog Kajsa Grytt i år igenom på allvar med albumet En kvinna under påverkan och självbiografin Boken om mig själv som båda varit stora framgångar bland både kritiker och publik. I somras genomförde hon en fullmatad turné fylld med festivaler som Peace & Love, Hultsfredsfestivalen, Putte i Parken, Storsjöyran, Helsingborgsfestivalen, Göteborgs Kulturkalas, Musikens Makt, Trästockfestivalen och mängder av klubbar från Debaser Malmö i Syd till Umeås Scharinska Villan i norr.

Kajsas senaste album, “En kvinna under påverkan” har hyllats av en enig kritikerkår. Nedan ett stycke saxat ur DN och Po Tidholms recension vars betyg var 5 av 5:

“Här finns element av den postpunk hon gjorde i Tant Strul, men tryfferad med glitter, melodier och sväng. Gitarrerna är underbara. Det är eget, äkta och fullkomligt självklart. Ett riktigt genombrott efter drygt trettio års karriär. Måtte folk fatta.”