Blues de luxe: Releasefest Dr Blues

Datum: Lör 03/12 2011
Kostnad: 120 Riksdaler

Recension från Smålandsposten för spelningen finns HÄR, om tidningen inte tagit bort den.

Denna kväll bjuder ett av stadens verkligen klassiska bluesband in till fest med dubbel anledning att fira: Släpp av det nya albumet samt 30-årsjubileum som band!

Dörrar 21, på scen 22, 2 set. Separat entré 100 kr till ovanvåningen med tillgång till andra set i mån av plats. För att försäkra dej om en plats kan du för tjugo kronor extra skaffa en förköpsbiljett HÄR. Observera att vi endast släpper 50 biljetter – i första hand för utsocknes bluesdiggare – men nästan det dubbla antalet plåtar i dörren.

Kvällens gäst, amerikanske bluesmannen Brian Kramer inleder redan ca 21.30 med akustiska låtar. Kolla in mannens hemsida HÄR.

Dr Blues spelar nyskapande svensk blues. Alltid med bluesen i botten men utan rädsla för andra influenser. Pulserande med en stor portion nerver och hjärta. Bara eget material – bara äkta vara… “www.doctorblues.se”:http://
www.doctorblues.se

Lars Landström skriver för Allehanda Härnösand:

_…På nya Walk the walk, fjärde cd:n i ordningen, har gruppen kryddat sin bluesmix med två högklassiga gästartister. Den finska bluesdrottningen Erja Lyytinen, som dragit fulla hus flera gånger i Härnösand och Örnsköldsvik spelar tuff slidegitarr i Bonnie Raitts efterföljd. Dessutom finns amerikanske bluesmannen Brian Kramer, sångare och dobro-gitarr, med på skivan._

Gruppens tunga scennärvaro kommer väl inte riktigt fram på plattan men det är inte långt ifrån….

Uppe i baren spelar vår mäktige bar-man Elis sina bästa rockplattor, med ett och annat publikfriande inslag om jag känner honom rätt.

Välkomna!