Armand Mirpour + Den Svenska Tystnaden

Datum: Fre 11/11 2011
Kostnad: 100 Riksdaler

Entré från kl 21. Den Svenska Tystnaden på scen kl 22.30, Armand Mirpour kl 23.30. Förköp kostar 20 kr extra, men ger platsgaranti och finns HÄR

Armand Mirpour har redan hunnit spela på några av de viktigaste festivalerna och scenerna i Sverige: Emmaboda, Peace&Love, Gröna Lund, Storsjöyran och Rookiefestivalen i Hultsfred. Armand och hans band framträdde 2010 på ett fullsatt Hovet för 9 000 Twilightfans, var förband till José Gonzalez i Norska Trondheim och blev Stockholmshistorisk som första liveakt att få uppträda i prestigefyllda Salongen på Fredsgatan 12 under Roxannes flagg.
Singeln “Curly Boys Law” valdes i augusti 2010 till dagens låt av engelska Record of the Day, som tidigare breakat akter som Kate Nash och Gnarls Barkley. Armands framgångar har även gett honom en plats som in-house låtskrivare hos legendariska förlaget Murlyn. Armands singel “Lucky Lady Hotshot” släpps nu i oktober 2011.

www.myspace.com/armandmirpour

Den Svenska tystnaden
2010 släppte Den svenska tystnaden 3 EPs med socialrealistiska låtar. Den svenska tystnaden sneglar inte, talar klarspråk och respekterar dig som lyssnare. Senast kunde ni höra dem göra en cover på Billie the Vision and the Dancers. Nu kommer deras debutalbum.

www.densvenskatystnaden.se/

Denna stora kväll gör dessutom en av våra trognaste skivgossar sorti från både stad och dj-bås. Hövding Hateff är ännu en stackare som lurats att gräset är grönare i en större, vackrare, mer levande och allmänt fantastisk huvudstad nånstans halvvägs till Sundsvall. Trots att så inte är fallet bjuder Hövdingen och hans ständige sekreterare Baron Behnam denna kväll upp sin sista dans som växjöbaserad dj-duo. I vanlig ordning mixar vännerna balearisk disko med drömpop och framåt kvällen electropoppiga remixer varvade med klassiska guldklimpar. De lovar dock sin chef och herde att inleda med en hel massa indiepop, i synnerhet inrikes sådan.