Invasionen

Datum: Ons 02/11 2011
Kostnad: 100 Riksdaler

Konsertkväll mitt i veckan med självaste Dennis Lyxzén och hans lika stiliga som tajta band Invasionen! 100 kr kostar entrén från kl 21. Vi lovar att hålla öppet såväl uppe som nere hela kvällen!

I kölvattnet av den lika poetiska som politiska EP:n Arvegods är Invasionen tillbaka med sitt andra album, Saker som jag sagt till natten. Plattan visar upp en ett episkt men ettrigt sound, med rötter i både krautrock och postpunk. Detta är också albumet där Dennis Lyxzén blommar ut som textförfattare och sångare, även på sitt modersmål.

Lyxzén behöver knappast någon närmare presentation. Som frontfigur i Refused blev den passionerade sångaren och agitatorn från Vännäs utanför Umeå en av de mest inflytelserika låtskrivarna och visionärerna inom hardcorescenen. Bandet blev aldrig så stort som det förtjänade i Sverige men var internationellt ett fenomen och utgjorde en närmast livsavgörande inspiration för hardcoreband, veganer och unga, engagerade människor världen över.

Refused slutade på topp, efter att ha släppt det banbrytande och smått profetiskt betitlade albumet The Shape Of Punk To Come. Därefter bildade han garagerockbandet (The International) Noise Conspiracy. Bandet turnerade flitigt i USA och släppte ett antal hyllade album. Parallellt bildade Lyxzén sidoprojektet The Lost Patrol Band, som visade mer personlig sida. Mer relationer, mindre revolt. För några år sedan blev bandet efter två album hotat om stämning av ett annat band med samma namn och bytte namn till Invasionen. I samma veva bestämde sig bandet för att byta språk till svenska.

Invasionen finns i såväl verkligheten som på www.facebook.com/Invasionen och www.myspace.com

Kom och upplev Dennis Lyxzén och hans meriterade bands första besök på Kafé de luxe på mer än sex år!