Räfven - kl 22

Datum: Lör 08/10 2011
Kostnad: 100 Riksdaler
I flera år har Kafé de luxe legat detta band hack i häl i kalendern för att boka dem, och nu är de äntligen här, det hyllade livebandet Räfven!

Dörrar kl 21, Konsert i två set från kl 22. Spisande och tidigt anländande ges – i mån av plats – entré till andra setet.

Göteborgsbalkanstorbandet *Räfven *utlovar en vansinnig och vildvuxen blandning av folkmusik inspirerad av resor och möten med människor från stora delar av världen; gypsy punk, klezmania & balkan beats!

Räfven började som en kringresande gatuorkester under våren 2003 och har sedan dess gjort sig kända för sin spelglädje, explosiva
scenutstrålning och oemotståndliga dansmusik.De senaste åren har Räfven spelat två gånger på Glastonbury i England, världens största festival. De satte ett nytt rekord för störst antal sålda skivor någonsin på Fuji Rock festival, och under bandets senaste headlineturné i Japan spelade de för ett utsålt Club Quattro i Tokyo.
Räfven släppte alldeles nyss “Svensk Kultur” – sin första internationella albumrelease – som är lika delar kryddig kommentar till dagens rasistiska tendenser i demokratin som ren och pur festmusik.

www.rafven.se kan den som betvivlar bandets enorma sväng se en lång rad av hyllande liverecensioner med titlar som “Helt galet dansant”, “Alla älskar Räfven” och “En hejdlös cirkus av livsglädje”.

Även kvällens dj’s färdas från den salta västkusten. Jonte Pripps & Crisse Lemarc inleder kvällen med en rejäl dos balkan, etnogroove och ett stänk afrikansk jazz, och glider framåt natten över på mer 60-70-tal, electronica och annat lite mer hårdsmält örongodis.

Uppe i baren bjuder de senast omtalade Ulf Lundellälskarna David Blom och Vännen en lätt oväntad mix av just svensk visrock och punk av det gamla goda slaget.