Frida Selander

Datum: Fre 02/09 2011
Kostnad: 100 Riksdaler

Spelning på ovanvåningen i två set från kl 22.30!

Via otaliga framträdanden (enligt sångerskan själv oräkneliga) i Umeås myllrande popkulturella underjord landade Frida Selander 2006 i skivan “Be the knight”. Det skrevs saker som “Frida är redo att skaka om din värld” ,”Sveriges närmsta svar på PJ Harvey och Patti Smith” och “En artist som stakat sin egen väg med intelligenta låttexter, ljuvt musikaliskt snickeri och en personlig och hypnotiserande röst.” Det blev uppemot 80 gig inom Sveriges gränser, både solo och med hennes kongeniala rytmsektion bestående av Lars Eriksson på bas och Oskar Sandlund på trummor. I och med “Be the knight” tog Frida ett efterlängtat steg ut i landet, hon blev en artist folk vill hålla ögonen på, en låtskrivare utan riktigt parallell i Sverige, en märkvärdig fusion av samvetsgrant folkvittne och transparent popsmed. Och sen dess har hon bara vässat verktygen.

2011. Michael är död, Steve Earle är på gång med en ny platta och Frida öppnar sin bok till kapitlet “Try again baby”: en grundlig sondering av samtidsnoja, gemenskap i utanförskap, skuggorna i glappet mellan nu och du, vuxna barn i för stora stövlar, bråken, kärleken och hur våra försök till värdiga liv tar sig uttryck.

Tryck “HÄR”: http://open.spotify.com/album/2cZ6EaSKBCTFTNub6f0Fce för att njuta Again Baby på Spotify.

Det som också imponerar är den riktigt snygga produktionen, den distinkta ljudbilden och det oerhört samspelta bandet. När Selander träffar rätt är hon nästan i klass med låtskrivare som Lucinda Williams. Nu borde hon väl få sitt genombrott. – 4/5, Po Tidholm, DN

Kvällens dj’s är den dynamiska, teatraliska och magnetiska duon Maiken, Mika & Fröen. De kommer hålla stämningen uppe mellan seten men framför allt dundra på med full styrka när dansen spritter i era ben, gott folk! I deras skivtrunk ligger vax från svunna tider blandat med electroswing, klubb-dunk och en näve gamla hits. Så ta på era bästa knätofsar gott folk – de kommer studsa vilt kring de lurviga!

På veradan bjuder Dj Funkypants & Mr Magic-Sick-Gymnastic elektroniskt, hiphoppig funky keats kryddat med latinovibbar.

Välkomna!