Music is the weapon

Datum: Fre 19/08 2011
Kostnad: 100 Riksdaler

Detta stockholmsbaserade afro-funk-storband har tidigare fått både tältscenen på Tyrolen och vår kära källare att fullkomligt koka av dans. Nu är det dags för dem att inta vår matsal och fylla den till bredden av underbart afro-sväng! Konsert i ett set, kl 23.30.

Sedan 2007 har Music Is The Weapon gett den svenska publiken råsvängande och svettig afrobeat. Redan från starten märktes det att det fanns ett sug i Sverige efter afrobeat och det ös ett 12 musiker starkt band kan ge på scen. Ryktet gick och de fyllde snabbt ställen som Fasching i Stockholm och Hijazz i Uppsala.

Det var dock i maj 2009, då bandet släppte sin självbetitlade debutskiva, som det tog fart på allvar. Skivan fick ett varmt mottagande i media med bland annat veckans skiva i P3 Rytm och en nominering till Manifestpriset. Sedan dess har Music Is The Weapon etablerat sig som det främsta bandet inom svensk afrobeat, med turnéer runt om i Sverige och Danmark och resan har bara börjat!

 
Mer info Music Is The Weapon:
www.musicistheweapon.se
www.facebook.com/musicistheweapon

Music Is The Weapon på Spotify finner du HÄR

Även kvällens diskjockey har färdats för att underhålla oss – Selecta Cedde är rytmälskaren bakom Nice it up Soundsystem som samarbetat med massor av landets främsta reggaeprofiler. Denna kväll kommer Cedde dock bjuda mycket mer än reggae – blandad afro och dancehall!

På verandan bjuder Emil på blandad popmusik från mixern, så de flesta av er kommer få ert musikaliska lystmäte stillat denna kväll.

Välkomna!