Karl-Oskar de luxe: Orbitunes + Houseklubb

Datum: Fre 05/08 2011
Kostnad: 100 Riksdaler

Hela stugan skakar – när vi öppnar upp till källarvåningen för att tillföra extra krut till stadens pågående Karl-Oskar-fest. Eller så öppnar vi upp för att skapa tillflyktsmöjligheter från denna. Bedöm själv, men se i vilket fall till att komma hit! 2 vitt skilda internationellt meriterade akter med varsin vinylskiva i pressen!

På ovanvåningen bjuds autentisk 50-talsrockabilly i två set med Orbitunes från Eskilstuna/Hallsberg/Kumla. Konserten startar 22.30.

Orbitunes har flera gånger turnerat runtom Europa men även varit på besök i USA där man uppträtt på festivaler som GreenBay, Rockabilly Rave, High Rockabilly, Rock’n’roll ball mfl. Bandet har släppt en singel på franska Hog Maw-etiketten men arbetar för tillfället på en full-längdare. Räkna med en vild scenshow!

http://www.myspace.com/theorbitunes

Kvällens djs är våra trogna musikdoktorer i Våga Stuffa. De har av sin chef (alltså krögarn – inte sjukhusdirektörn) fått uppdraget att spela ICKE elektronisk musik, utan återgå till sitt ursprung i den organiska soul- rock- och popvärlden. Detta för att inte krocka med källarens digitala musikkalas. Det återstår att se om de verkligen klarar att hålla fingrarna i styr framåt natten…

☆HOUSE☆HOUSE☆HOUSE☆適当parties☆
Denna afton öppnar vi upp vår kära källare för att kunna bjuda en helkväll med djup house-musik och vackra projektioner, toppad med finbesök från Japan.

Hiroaki Oba är en house-producent från Tokyo som sing ungdom till trots varit aktiv i Tokyos klubbscen i många år. När han 2010 blev utvald som japansk representant i Red Bull Music Academy kunde han vidga han sina vyer och satsa på sin internationella karriär. Oba-san far nu Europa runt på sin “Escape The Japanese Summer Tour”. Förutom detta flotta stopp i Växjö har han hunnit sprida sin musik på årets Sonarfestival i Barcelona, diverse klubbspelningar i Amsterdam och på skivbolagsfester i Tyskland, och Polen, London, Göteborg och Köpenhamn står på tur.

Hiroaki Oba: soundcloud.com/hiroakioba
Ki Records: http://ki-records.com/ki/

Hus-House-dj denna kväll är Matsuo, som utlovar musik inspirerad av platser som Detroit, Berlin och Tokyo såväl som våra nordiska skogar.