Ylijali

Datum: Lör 23/07 2011
Kostnad: 100 Riksdaler

Konsert ca kl 23.30.

“Skandinavisk reggae när den är som bäst! Pulserande, charmerande, vaggande, drömmande, svettig, talangfull och obeskrivligt vacker!”

Precis så – fast med norsk accent – tyckte Sunday Digestive om malmö-/köpenhamnsbandet Ylijalis konsert i Parkteatret i Oslo förra året. Och många var vi som diggade när de för två år sedan kom hit på besök tillsammans med reggaevännerna i Glesbygd’n.

Nu har bandet släppt en ny platta, där bandets varma jazziga sound fått extra klipp genom en elektronisk touch. Lyssna in dej på Spotify eller www.myspace.com/ylijali

Med reggae som utgångspunkt, leker Ylijali med jazz och improvisation och blandar glädje med vemod. Inspirationen kommer från såväl Storstadens gator och vildvuxen natur och de NIO medlemmarna har sitt ursprung i såväl Sverige som Danmark och Norge.

Inte nog med att Ylijali blåser på med sin mustiga livemusik, dj’s denna kväll är inga mindre än Malmö/Växjö-soundsystemet *Dub Fiction, som inleder kvällen med ren baktakt, men framåt natten halkar loss bland såväl hiphop som progg och dubstep-godingar.

Ute på verandan bjussar dj Tobias Ander på allsköns rockmusik, mestadels från fornstora dagar (60-80-tal).

Så kom och kom loss!