Esbjörn Hazelius

Datum: Tor 16/06 2011
Kostnad: 50 Riksdaler

Folkvisor med Esbjörn Hazelius och hans fantastiska band kl 22. Tack vare att snälla Musik i Syd är med på arrangemanget, är entrépriset endast 50 kr, från kl 21.

Den mångsidiga multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har under många år varit medlem i band som Quilty, Hazelius-Hedin och Eitre, och dessutom musikalisk motor bakom bl.a. Sofia Karlsson och Malin Foxdal. Hans musikaliska livsresa har varit både lång, intensiv och brokig. Som virtuos irländsk violinist, som svensk folksångare, eller som strängkonstnär – publiken såväl som kritikerna har tagit honom till sitt hjärta i alla sammanhang.

Nu har Esbjörn för första gången gått sin helt egna väg då han i slutet av maj släppte sitt soloalbum ”Blunda och du ska få se”, där han sjunger egna sånger på svenska – ofta färgade av både irländsk, svensk och amerikansk äldre musik. Tillsammans med sitt fantastiska band skapar han musik fylld av värme, som berör och fängslar, där texterna och arrangemangen känns lika nya som naturligt jordade.

Esbjörn Hazelius är en omhändertagande musiker. Med mörk och mycket lugn röst, och med alltigenom säkra musikerinsatser kan man liksom luta sig tillbaka och lita på att det kommer kännas bra. Det är ganska ovanligt.
4 av 5, Dagens Nyheter, Po Tidholm

I uttrycket liknar han Christy moore, fast på skånska. Mest gripande är sången om barnen Lise och Love som formligen etsar sej fast
4 av 5, Svenska Dagbladet, Kalle Tiderman.

År 2010 var Esbjörn nominerad för Grammis, Manifestpriset och han kammande hem pris för Bästa Utgåva för “Blunda och du ska få se” på Folk & Världsmusikgalan i april 2010.

Lyssna på musiken på Spotify eller www.myspace.com/esbjornhazelius, samt lär mer om denne fantastiske musiker på www.esbjornhazelius.com/.