Christian Kjellvander + Kristian von Svensson ▀

Datum: Tor 03/03 2011
Kostnad: 220 Riksdaler

Dörrar kl 21, glada timmen tom kl 22, Kristian von Svensson kl 22, Christian Kjellvander på scen 22.30. Förköpsbiljetter finns HÄR

När Kafé de luxe låg i sin linda var Christian Kjellvander här med ett helt band av skåningar. Sedan dess har han spelat här solo, med hustrun och tillsammans med Lars Demian. Denna stora kväll kommer han tillbaka med både ny platta och nytt band i bagaget.

Drygt tre år har gått sedan Christian Kjellvanders förra skiva, “I Saw Her From Here/ I Saw Here From Her”, kom ut. Kjellvander har spenderat majoriteten av de senaste åren samlandes historier. Från vägen, landet, staden och havet. Långa turnéer har fört honom till till fantastiska platser och människor. I två år turnerade han med sitt band och/eller sin familj nästan konstant: från de finaste konsertsalongerna, till taket på ett parisianskt höghus, till vardagsrum och trädgårdar hos musikentusiaster i USA och Europa. Christian reser – och tar med sig sitt bagage till den som behagar lyssna, eller som han själv säger: “Det är det enda, frånsett familj och vänner, värt att leva för. En bra låt kan göras var som helst, hur som helst.”

“The Rough And Rynge” släpptes den 10 november och nu är Christian ute och far igen. Skivan är inspelad live under fem dagar i Rynge slott – som helt enkelt är namnet på en lada vid ett hus i en liten by vid en järnväg. Det ekar och knakar och känns nästan obehagligt närvarande. Om Christian lyckas matcha sina tidigare spelningar hos oss blir det behagligt närvarande, och då ska ni vara med, gott folk!

www.myspace.com/christiankjellvander
www.christiankjellvander.com/

Kristian von Svensson
Kvällens supportband består helt och hållet av Kristian von Svensson, som en helt vanlig dag jobbar som konferenciér på Malmös wrestlinggalor. Denna ovanliga dag kommer han till Växjö som förband till Christian Kjellvander och med sig i bagaget har han sin alldeles nya CD, Lite Om Mycket & Inget Om Allt.

Dj’s under kvällen är Tomas och Olina, två trogna stammisar som hyser kärlek för såväl bra popmusik som varandra. Indiepop av blandat slag bjuder de denna kväll.

Välkomna så in i vassen!