Tom Maxwell (USA) + King Olivers Revolver

Datum: Lör 09/04 2011
Kostnad: 100 Riksdaler

En kväll med Swing från två världsdelar! Dörrar kl 21, Tom Maxwell på scen kl 22.

Tom Maxwell
Tom Maxwell spelade i Squirrel Nut Zippers mellan 1994 och 1999. Hans låt ”Hell” låg topp 20 på Billboards Modern Rock Tracks och banade väg för genombrottsalbumet ”Hot”, som sålde i 2,5 miljoner exemplar. Hans musik har figurerat i flera filmer, föreställningar och TV-serier. Ett axplock av dessa är Sesame Street, Sex in the City, Three To Tango och Late Night with David Letterman. Det är alltså något av en gigant i det tysta som besöker oss denna kväll!
Toms första soloalbum, Samsara, hyllades för sin bländande mångfald. Under våren släpper han nya albumet Kingdom Come. Skivan rymmer ett helt spektrum av nordamerikansk folkmusik: blues, swing, country och mycket däremellan. Hos oss spelar Tom ett halvakustiskt set med gitarr, sång och vibrafon som huvudingredienser.
www.tommaxwell.com

King Oliver’s Revolver
Till stor del inspirerade av just Tom Maxwells musik bildades stockholmsnonetten King Oliver’s Revolver hösten 2008. Med texter som landar någonstans mitt emellan William Blake och Norman Douglas och med musik som för tankarna till både Allen Toussaint och Mickey Katz har de överraskat och underhållit sin publik. Nu kommer debutalbumet, Gospel of the Jazzman’s Church, där bandet placerar ut tusen nålar längs med nittonhundratalets musikaliska tidslinje. De bjuder upp till charleston i Weimarrepublikens Berlin, jammar en stund med Hoagey Carmichael i To Have and Have Not och broderar vidare på Sol Blooms (och andra döda vita mäns) exotiska fantasier om bakgator i Kairo, ormtjusare och franska kistflickor!
www.kingoliversrevolver.com

Dj Den Jackade Kolven bjuder på en vrickad mix av swing, rock n’ roll, zydeco och rockabilly! En kväll av gammalt skönt osvenskt sound med andra ord. Missa inte detta!