Sonnets + Streets of Mars

Datum: Ons 22/12 2010
Kostnad: 80 Riksdaler

Två av de mest långlivade popbanden med växjöanknytning kommer till oss denna kväll för att bjuda musik från varsitt färskt album.

Dörrar 21, Sonnets på scen 22.30, Streets of Mars på scen 23.30.

The Sonnets
The Sonnets, som för många av oss av det gamla gardet ännu heter “Lazy painter Jane” medlemmar är alla sprungna ur den småländska jorden, men har sedan flera år tillbringat sina liv i Malmö, ni vet staden som sitter fast längst ner på Turning Torsten, eller vad han nu heter. I höst har bandet i vilket fall släppt albumet Western harbour blue som hyllats av italienska Vogue, jämförts med såväl Hurts som The Drums och även sågats lätt på sina håll. Bra musik ska ge upphov till känslosvall! Sonnets musik finns att avnjuta hemma hos Spotify – bege er genast!

Här finns olika fina klipp mm: www.djungeltrumman.se/thesonnets

Streets of Mars
Efter konflikten i forna Jugoslavien möts två balkansöner med helt olika bakgrund i den småländska myllan – i Växjö. På pappret svurna fiender, men i praktiken oskiljaktiga vänner med en gemensam dröm. En dröm om stora melodier, hunger och längtan. Tio år senare med rutinerade producenten Johan Forsman vid mixerbordet har vännerna och deras medmusiker spelat in sin debutplatta – Breathe in Breathe out. När denna släpptes tidigare i höst var recensionerna på många håll minst sagt entusiastiska. I Smp skrev Philip Enestubbe bla “Breathe in Breathe out är ett namn som passar utmärkt till en debut som den här. Puls och andhämtning ligger som fundament för Växjöbandet Streets of Mars flammande pop/rock.”

www.streetsofmars.com

Dj-duetten Tomolina spelar pop kvällen lång!

Uppe i baren bjuder Sigrid och Vännen på allt annat än just pop. Förutom möjligtvis en enda liten poplåt. En kort en.