DocLounge DLX

Datum: Ons 15/12 2010
Kostnad: 0 Riksdaler

Äntligen slår Doc Lounge upp portarna i Växjö! En onsdagskväll i månaden (till att börja med) kommer vi att köra fantastiska dokumentärer, samtal och barhäng i glada filmvänners lag på Kafé De Luxe. Lär dej mer om konceptet och läs om våra syskonföreningar runtom i landet på doclounge.se

Insläpp kl 18.00, filmen börjar kl 19.00. Kom i tid, begränsat antal loungeplatser! Entré: Bjuder vi på denna premiärkväll, så kom kom kom och ta med vännerna!

Kvällens film:
The White Stripes – Under Great White Northern Lights
(93 min, USA, Eng.språk)

Regissör: Emmett Malloy

2007 turnerade den redan då kultförklarade duon White Stripes i Kanada. Som kontrast till arenaspelningarna åkte de ut till storstädernas förorter för att spela på bussar, lokala kaféer och hos indianstammars äldste. De ville utmana sig själva- ibland till bristningsgränsen- av rädsla att stagnera i ett tillrättalagt, ongoing rockliv.

Musikvideogregissören Emmett Malloy följde bandet och lyckades fånga både den speciella turnén, extraordinära konsertversioner av bandets minimalistiska, råa, bluesinfluerade rocklåtar och den säregna relationen mellan den utåtriktade Jack White och den inåtvända Meg White. Regissören använder sig snyggt av bandets konceptfärger: rött, vitt och svart. Filmen bjuder så in till en udda ändå perfektionistiskt estetik som blir till en fröjd för både öga och öra.

Bo Ströberg och Per Dannefjord spelar punk och brutalblues-plattor i pausen och efter filmen.

Kvällens specielle gäst är ingen mindre än Växjös allra finaste Uffe Ekerot! Han kommer generöst att dela med sig av sina kunskaper inom rock-/popvärlden.

Efter Doc Lounge blir det kanske dessutom spelning. Punk, reggae eller pop? Det får ni se gott folk!