Francis

Datum: Fre 26/11 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

På scen 22.30. Två set.

Tom Waits, kabarémusik och amerikansk rotmusik. Referenserna studsar mellan olika punkter när Dalarna-all-stars-bandet Francis musik ska beskrivas. Det mesta, både när det gäller ljudbild och låtar, pekar ändå bakåt till musiken från förra seklet, med mycket inspiration från musiken kring båda världskrigen.
Bandet har sedan starten för snart fem år sedan gjort en mängd spelningar i såväl Stockholm som New York och Blädinge. Den sistnämnda skedde på Tyrolen de luxe 2009 när vi här i trakten fick chansen att känna på bandets – och i synnerhet sångerskan Petra Mases – fantastiska scenenergi. Jämfört med hur bandet låter på skiva är Francis live vildare, råare och tenderar att dra lite åt rockabilly-punk-folkhållet. Kolla och lyssna på www.myspace.com/francisishere

Dj´s denna kväll är Simeon & Björn som i vanlig ordning laddat med en vilt blandad musiksamling. Pop från 60-tal till dagen, alltifrån Beatles till Håkan Hellström, blandas med folkigt sväng och electro.

Var med redan från kl 18 när vi firar av Fredagsfolk med hela tre olika musikgrupper. Se separat programpunkt. Fri entré och glada timmen fram till kl 22!